25.11.2021, 17:20

Олег Ляшко заявив, що в Україні введуть воєнний стан: у Зеленського прокоментували

военное положение

Екс-депутат Верховної Ради Олег Ляшко висловив припущення про те, що влада в грудні введе воєнний стан на два місяці.

В ефірі телеканалу "НАШ" він розповів, що це робитиметься з політичних мотивів, а не через реальну загрозу з боку РФ, передає Час Пік.

"За моєю інформацією, Зеленський на засіданні РНБО планує 1 грудня ввести воєнний стан в Україні. На два місяці", - заявив Ляшко.

Він зазначив, що це робитиметься для того, щоб обмежити права українців та "встановити контроль за ЗМІ".

"Не виключаю, що Зеленський та його команда заради збереження влади, припинення заслуженої критики на свою адресу... введуть воєнний стан", - висловився екс-нардеп.

Разом з тим, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в коментарі "РБК-Україна" повідомив, що інформація про нібито введення воєнного стану - фейк, який поширюють російські "засоби масової дезінформації" та українські "спеціальні олігархічні канали".

"Його підхопили і деякі українські діячі, які намагаються привернути до себе увагу і не здатні придумати нічого кращого, ніж розносити фейки. Україна обороняється вже не перший рік без такого специфічного політико-юридичного стану, як воєнний стан. І не вважає за потрібне застосовувати його зараз - навіть на тлі наявної інформації про загрозливу військову активність на території Росії поблизу наших кордонів", - підкреслив Подоляк.

Читайте також: Зеленський призначив нового заступника голови Офісу президента

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк