07.12.2021, 22:38

У Зеленського прокоментували переговори Байдена та Путіна

офис президента

У вівторок, 7 грудня, відбулися переговори президентів США та Росії. Зокрема, обговорювалися питання, пов'язані з ситуацією в Україні. Українська сторона прокоментувала результати переговорів.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в коментарі "РБК-Україна" повідомив, що підсумкові заяви - на користь України, передає Час Пік.

"Ці переговори президентів Байдена та Путіна - частина широкого діалогу, розпочатого ще півроку тому і не зводиться тільки до однієї або до кількох розмов на вищому рівні", - сказав Подоляк.

Він зазначив, що між контактами на рівні президентів США та Росії є ще більша кількість контактів на робочому рівні за різними напрямками, а також контакти американського президента з союзниками і партнерами для вироблення спільної позиції.

За словами Подоляка, говорити про підсумки переговорів Байдена та Путіна коректно тільки по відношенню до діалогу в цілому, а не до однієї розмови зокрема. При цьому, наявність діалогу сама по собі дозволяє краще контролювати ситуацію і збільшувати прозорість процесів в Україні.

"Тональність заяв і базових позицій американської сторони однозначно на користь суверенітету і територіальної цілісності України. Очікуємо, що результатом діалогу буде посилення дипломатичної активності для надійної деескалації в нашому регіоні", - підсумував радник глави Офісу президента.

Читайте також: Байден в ході переговорів пригрозив Путіну "рішучими заходами" у разі військової ескалації

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк