18.12.2021, 09:09

Порошенко проігнорував слідчих ДБР, що намагалися вручити йому повістку

Марина Началова | Всі новини автора

П'ятий президент України, голова партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко проігнорував слідчих Державного бюро розслідувань, які намагалися вручити йому повістку про виклик.

Про це повідомила прес-служба ДБР, передає Час Пік.

Як повідомляється, слідчі ДБР у взаємодії зі слідчими СБУ та під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора розслідують кримінальне провадження щодо злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» та «ДНР» групою громадян України.

17 грудня для встановлення усіх обставин кримінального провадження та прийняття відповідних рішень працівники ДБР поблизу Верховної Ради намагалися вручити Порошенку повістку про виклик, однак він проігнорував представників правоохоронного органу та поїхав у невідомому напрямку, заявили у ДБР.

У партії "Європейська Солідарність" заявили, що Порошенко відбув у заздалегідь заплановане дипломатичне турне до Туреччини та Польщі. Зокрема, цими вихідними у Стамбулі він зустрінеться з Вселенським Патріархом Варфоломієм.

У "ЄС" заявили про переслідування Порошенка, замовником чого є "є особисто Володимир Зеленський, який при цьому постійно тисне на керівників правоохоронних органів".

"Цього разу для політичного переслідування він знову використовує ручне ДБР, слідчих якого нині використовують в ролі акторів для сьогоднішнього «відосика»", - йдеться у заяві партії.

"Адвокати Петра Порошенка публічно надали вичерпні відповіді та всі аргументи щодо політично вмотивованої так званої «вугільної справи» та її цілковитої необґрунтованості", - додали у "ЄС".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: