21.12.2021, 20:25

У Міноборони Росії заявили, що США нібито готують провокацію на Донбасі

Ольга Романец | Всі новини автора
Шойгу

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про те, що на сході України знаходяться співробітники американських приватних військових компаній, які нібито займаються підготовкою провокації із застосуванням "хімічних компонентів".

"Для здійснення провокації в міста Авдіївка і Красний Лиман доставлені резерви невстановленого хімічного компонента", - заявив Шойгу, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

При він стверджує, що в Авдіївці та Приазовському перебувають понад 120 співробітників приватних військових компаній США

"Вони обладнають вогневі об'єкти в житлових будинках і на соціально значущих об'єктах, здійснюють підготовку українських сил до проведення спеціальних операцій і активних бойових дій", - зазначив міністр.

Шойгу додав, що НАТО перекидає війська до російських кордонів і залучає до військової активності Україну, Молдову і Грузію.

"На навчаннях відпрацьовуються різні варіанти застосування коаліційних угруповань проти Росії, залучення позаблокових держав: Грузії, Молдови та України. Прагнення Північноатлантичного альянсу залучити українські Збройні сили несе загрозу безпеці, особливо враховуючи спроби Києва вирішити силовим шляхом проблему Донбасу", - зазначив Шойгу.

Читайте також: НАТО вперше проведе навчання з кібербезпеки в Україні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк