22.12.2021, 15:46

"Ти хворий на голову? Як ти можеш оглядати авто народного депутата?": Опубліковано відео, як "слуга народу" спілкувався з поліцією

Марина Началова | Всі новини автора

Народний депутат від "Слуги народу" Микола Галушко хамив поліцейським, які зупинили його водія.

Видання "Українська правда" опублікувало відео, яке надали поліцейські, повідомляє Час Пік.

Відео було знято ще рік тому. Як повідомляється, 18 грудня 2020 року близько 4 години ранку поліцейські зупинили авто Toyota Land Cruiser в центрі Києва за перетин подвійної смуги.

Галушко приїхав на місце подій рятувати свого водія. Депутат нецензурно висловлювався, обзивав поліцейських "хворими" та "дебілами", доводячи, що вони не мають права зупиняти та оглядати автомобіль нардепа.

У ході розмови з'ясовується, що цей автомобіль належить матері Галушко, що підтверджується його декларацією.

Прес-секретар "Слуги народу" Юлія Палійчук прокоментувала скандал.

"Фракція політичної партії «Слуга Народу» засуджує дії народного депутата Миколи Галушка і вважає його поведінку у спілкуванні з поліцейськими неприйнятною для будь-якого громадянина. Тим більше – для члена парламенту. Наша фракція приносить вибачення працівникам поліції й усім, кого могла образити ця ситуація", - написала вона в Телеграм.

Палійчук зазначила, що, як стверджує сам Галушко, він знав про існування цього відео, оскільки воно було "предметом шантажу з боку тодішнього керівника МВС" (Арсена Авакова – ред.), який погрожував оприлюднити його у разі відмови депутата підтримувати у парламенті його ініціативи.

"За словами депутата, поява цього відео в публічному просторі пов’язана з його позицією під час голосування за відставку керівника МВС, яке відбулося 15 липня. А з’явилося воно саме зараз, бо дата запису з камери минулого року збігається з нинішнім періодом року. І її можна сприйняти як нещодавній інцидент", - написала Палійчук.

"Тим не менше, цей факт не виправдовує Миколу Галушка та його вчинок, хоча й викликає багато запитань до правомірності дій попереднього керівництва МВС. Така поведінка депутата є неприйнятною і вона стане предметом розгляду етичного комітету партії, який визначить міру покарання для нього", - додала спікер. фракції.

Нагадаємо, після схожого скандалу нещодавно було звільнено заступника голови МВС Олександра Гогілашвілі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: