23.12.2021, 15:42

Кабмін подовжив заборону на ввезення низки товарів з Росії на рік

ввоз товаров

Український уряд подовжив заборону на ввезення низки товарів з території Росії. До переліку входять деякі продукти харчування, ліки, одяг тощо. 

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів у четвер, 23 грудня, передає Час Пік.

Заборона діятиме до 31 грудня 2022 року, тобто ще рік. Серед товарів, які заборонені до ввезення в Україну, - м'ясо, риба, шоколад, кава, печиво, цукерки, лікарські засоби, одяг, добрива, вагони, трактори, папір та інше.

У пояснювальній записці до документа наголошується, що Росія заборонила ряд українських товарів. Разом з тим, законом України визначено, що у разі, якщо дискримінаційні та/або недружні дії щодо України застосовуються державою, визнаною Верховною Радою державою-агресором та/або державою-окупантом, заходи у відповідь можуть застосовуватися за рішенням Кабінету міністрів.

"Зазначені дії з боку РФ (застосування торгових санкцій та обмежувальних заходів у торгівлі), які серед іншого викликані протидією України агресії РФ щодо нашої держави, створюють загрозу заподіяння шкоди інтересам національної економічної безпеки, економічним інтересам України та законним інтересам суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності, і містять ознаки недружніх дій щодо України у сфері торгівлі", - йдеться в документі.

Читайте також: В Україні жінок зобов'яжуть стати на військовий облік: перелік професій

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк