29.12.2021, 15:39

Рейтинг валиться: Зеленський зараз програв би Порошенку у другому турі президентських виборів

Марина Началова | Всі новини автора

Рейтинги головних суперників українського політикуму Володимира Зеленського і Петра Порошенка фактично зрівнялися.

Про це свідчить ]]>соцопитування]]>, проведене соціологічною службою Центру Разумкова спільно з Фондом «Демократичні ініціативи» імені І. Кучеріва, передає Час Пік.

Дослідження проводилося з 17 по 22 грудня 2021 року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів.  Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримав би В. Зеленський (17,5% усіх опитаних або 24% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме). Мають намір проголосувати за П. Порошенка  відповідно 11% і 16% опитаних,  за Ю. Тимошенко ˗ відповідно 8% і 10%, за Ю. Бойка − відповідно 7,5% і  9%, за Д. Разумкова ˗ відповідно 7% і 9%,  за І. Смешка ˗ відповідно  5% і 6%, за Є. Мураєва ˗ відповідно 5% і 6%,  за В. Гройсмана ˗ відповідно 3,5% і 5%, за С. Притулу ˗ відповідно 2% і 3%, за О. Ляшка ˗ відповідно 2% і 2%, %, за Р. Кошулинського ˗ відповідно  1,5% і 2%, за А. Гриценка ˗ відповідно 1% і 2%, за В. Кличка ˗ відповідно 1% і 1%.

За результатами моделювання можливого другого туру президентських виборів виявилося, що Зеленський програв би Порошенку і Разумкову, якби опинився у другому турі з одним із цих політиків.

Серед респондентів, що мають намір взяти участь у виборах і визначилися з вибором, проголосували б у другому турі за Зеленського - 49,9%, за Порошенка - 50,1%.

Також виявилося, що Зеленський ще з більшою вірогідністю міг би програти Разумкову - 43,6% проти 56,4%.

У разі суперництва з Бойко і Тимошенко Зеленський міг би виграти другий тур.

Також результати опитування свідчать, що Разумков зі значним відривом виграв би у Порошенка.

Читайте ще: "Вибачте, дорогі жінки": Депутати зареєстрували законопроект про скасування обов'язкового військового обліку українок

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк