06.01.2022, 22:29

Печерський суд заарештував активи та рахунки телеканалів "Прямий" і "5 канал", - "Євросолідарність"

телеканал прямой

Печерський районний суд Києва разом з активами екс-президента України Петра Порошенка заарештував також телеканали "Прямий" та "5 канал".

Про це повідомляється на сайті партії "Європейська солідарність", передає Час Пік.

"Крім майна Порошенка суддя Бортницька-Татарова заарештувала активи та рахунки "Прямого" і "5 каналу". Це чітко показує, що в першу чергу режим Зеленського прагне покласти край свободі слова, унеможливити будь-яку критику влади в інформаційному просторі", - вказується в заяві партії.

Політсила зазначає, що з листопада 2021 року телеканали не належать Порошенку.

"Але це не заважає Офісу президента накладати на них арешт, демонструючи повний правовий "бєспрєдєл" і свої справжні наміри - зачистити інформаційний простір країни", - підкреслюють в партії.

У "Євросолідарності" зазначають, що арешт майна Порошенка є незаконним та неправосудним, а суддя винесла рішення в ситуації конфлікту інтересів, оскільки заступник глави Офісу президента Олег Татаров раніше був її науковим керівником при захисті дисертації.

"В умовах карколомного зростання зовнішньої загрози, російського вторгнення в Казахстан, небаченої концентрації військ агресора на кордонах України влада замість того, щоб консолідувати українське суспільство для протистояння Путіну, розпалює внутрішнє протистояння. Тим самим - необачно і безвідповідально послаблює фронт протидії російській агресії", - заявляють в "Євросолідарності".

Читайте також: Суд наклав арешт на майно та активи Порошенка

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк