18.01.2022, 15:39

В Україну їде держсекретар США Блінкен

Марина Началова | Всі новини автора

Державний секретар США Ентоні Блінкен 18-20 січня відвідає Україну та Німеччину. Його поїздка розпочнеться з Києва.

Про це повідомила прес-служба Держдепартаменту США, повідомляє Час Пік.

Повідомляється, що 19 січня Блінкен у Києві зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, щоб укріпити відданість Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України. Держсекретар також зустрінеться зі співробітниками та сім'ями посольства США, щоб поінформувати про зусилля Департаменту з планування на випадок непередбачених обставин, якщо Росія вирішить вдатися до подальшої ескалації.

20 січня Блінкен вирушить до Берліна, щоб обговорити нещодавні дипломатичні контакти з Росією та спільні зусилля щодо стримування подальшої російської агресії проти України, у тому числі готовність союзників та партнерів накласти на Росію масштабні санкції. Держсекретар США зустрінеться з міністром закордонних справ Анналеною Бербок.

"Поїздка держсекретаря та консультації є частиною дипломатичних зусиль з деескалації напруженості, викликаної нарощуванням Росією військової сили та агресією, що триває проти України", - зазначили в Держдепі.

Раніше стало відомо, що директор ЦРУ Вільям Бернс відвідав Україну та зустрівся з керівництвом держави та розвідки.

Нагадаємо, на 19 січня перенесено засідання суду з обрання запобіжного заходу Петру Порошенку.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: