19.01.2022, 09:44

Держсекретар США Блінкен прибув до України

Энтони Блинкен

Державний секретар США Ентоні Блінкен вранці 19 січня прибув до України. Про прибуття держсекретаря в Україну стало відомо за день до візиту.

Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до України. Про це у своєму Twitter повідомила кореспондент CNN Дженніфер Ханслер, передає Час Пік.

Про прибуття держсекретаря США в Україну стало відомо за день до візиту. У заяві для преси представника Держдепу Неда Прайса йдеться, що Ентоні Блінкен в рамках візиту в Україну проведе зустріч з президентом Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Блінкен і Кулеба обговорять широкий спектр питань стратегічного партнерства України та США у сферах безпеки, торговельній, інвестиційній тощо.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен з 18 по 20 січня 2022 року відвідає Київ та Берлін. 

20 січня держсекретар США відправиться до Берліна, щоб обговорити спільні зусилля щодо стримування подальшої російської агресії проти України, в тому числі готовність союзників та партнерів накласти на Росію масштабні економічні санкції. Блінкен зустрінеться з міністром закордонних справ ФРН Анною Бербок.

Перед вильотом до Києва Блінкен здзвонився з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. Вони домовилися зустрітися у Женеві 21 січня після візитів держсекретаря до України та Німеччини.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: