19.01.2022, 22:21

Зеленський звернувся до українців через загрозу вторгнення РФ (відео)

зеленский

Президент України Володимир Зеленський у зв'язку із загрозою вторгнення РФ звернувся до українців і закликав не сприймати інформацію про вторгнення як новину.

Про це глава держави заявив у новому відеозверненні, оприлюдненому на його офіційній сторінці у Facebook, передає Час Пік.

"Зараз всі новини та інформаційний простір сповнені схожими повідомленнями про війну з Росією, про те, що вторгнення може початися прямо завтра. А в чому, власне, новина? Хіба це не реальність вже 8 років? Хіба вторгнення почалося не в 2014 році? Хіба загроза війни з'явилася тільки зараз? Ці ризики існують не один день і зараз вони не стали більше, зараз став більше ажіотаж навколо них", - сказав Зеленський.

Зеленський порадив українцям не панікувати через новини про вторгнення РФ.

"Всім нашим громадянам, особливо похилого віку, потрібно це зрозуміти, потрібно видихнути, заспокоїтися. Всім нашим партнерам бути дієвими, і не на словах. Важлива не тільки інформація про те, що буде робити світ", - додав Зеленський.

За його словами, зараз нападають "не на країну, а на нерви" українців, щоб викликати постійне відчуття тривоги. Однак громадяни країни повинні не накручувати себе, а вірити в свою армію і в те, що все під контролем. Президент зазначив, що Україна не хоче війни, проте повинна завжди до неї бути готова.

"Україна постійно посилює свої оборонні можливості... Ми робимо все для вирішення дипломатичним шляхом, робимо все для настання миру в Україні", - підсумував Зеленський.

Читайт також: В ОП відповіли на пропозицію організувати переговори Зеленського та Путіна в Туреччині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк