19.01.2022, 19:21

В ОП відповіли на пропозицію організувати переговори Зеленського та Путіна в Туреччині

подоляк

Пропозиція турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана про організацію переговорів президентів України та Росії в Туреччині продумана, проте все впирається в те, що Москва не відчуває свою переговорну позицію як сильну.

Про це заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк у коментарі "РБК-Україна", передає Час Пік.

"Безсумнівно, пропозиція від турецької сторони продумана, потенціал є. Туреччина і президент Реджеп Таїп Ердоган відмінно розуміють ситуацію в нашому регіоні, відмінно знають мотиви як українців, так і росіян. І зрозуміло, що Туреччина добре розуміє свої стратегічні інтереси", - сказав він.

При цьому Росія знаходиться в глухому куті через те, що не має впевненості у своїй правоті.

"Але так чи інакше, їх пропозиція впирається в проблему того, що російська сторона не відчуває свою переговорну позицію як дійсно сильну. Одна і та ж відповідь про Мінські угоди на будь-які питання, в тому числі і про ті ескалаційні кроки, які здійснюються саме Росією і на шкоду тим же Мінським угодам, це свідчення того, що у російської сторони немає впевненості у своїй правоті і є тенденція "замикання" себе в досить глухій позиції. Звідси і відмови від більш гнучкої дипломатичної гри", - вважає радник глави ОП.

Подоляк також підкреслив, що російській стороні все одно доведеться виходити з "глухої позиції" та рухатися до виконання власних зобов'язань при будь-якому форматі переговорів.

Читайте також: Ердоган запросив Зеленського та Путіна до Туреччини, щоб провести переговори

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк