19.01.2022, 13:08

Ердоган запросив Зеленського і Путіна до Туреччини, щоб провести переговори

Ольга Романец | Всі новини автора
Эрдоган

Президент Туреччини Реджеп Ердоган в черговий раз повідомив про готовність стати медіатором в переговорах України і Росії щодо стабілізації ситуації в регіоні і запобігання війни. Він запросив президента Росії Володимира Путіна і президента України Володимира Зеленського до Туреччини, щоб "вирішити їхні проблеми".

Про це заявив прес-секретар турецького президента Ібрагім Калін, передає Час Пік.

"Ердоган запросив їх обох приїхати до Туреччини, якщо вони побажають, щоб провести зустріч і вирішувати їх проблеми і розбіжності. Туреччина готова грати будь-яку роль, яку вона може зіграти, щоб зменшити напруженість між Росією і Україною. Ми це робимо як друг і союзник по НАТО", - сказав Калин.

За його словами, наслідки військової агресії Росії проти України будуть дуже масштабними. Саме тому офіційна Анкара "готова зіграти будь-яку роль" у вирішенні проблеми.

Спікер Ердогана додав, що через кілька тижнів президент Туреччини відвідає Україну і зустрінеться з президентом Зеленським. У той же час він підкреслив, що Анкара продовжить тісну співпрацю з Кремлем, щоб "уникнути будь-яких військових дій, які будуть мати серйозні і незворотні наслідки".

Сторонам конфлікту необхідно знайти тимчасове рішення, поки не вдасться повністю вирішити конфлікт, вважають в Туреччині.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк