28.01.2022, 21:03

Лавров запросив Зеленського для переговорів до Росії: український президент дав відповідь

зеленский

Глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що президент України Володимир Зеленський може розраховувати на зустріч з російським президентом Володимиром Путіним у Москві, Сочі або Санкт-Петербурзі. Однак питання, пов'язані з ситуацією на Донбасі на зустрічі підніматися не будуть.

Про це повідомило видання "РИА Новости", передає Час Пік. 

"Якщо Зеленський хоче обговорювати нормалізацію двосторонніх відносин, які страждають від збитку, нанесеного односторонніми діями його режиму, і на ці дії, звичайно, ми відповідаємо, ми готові. Будь ласка, нехай приїжджає в Москву, в Сочі, в Петербург, куди домовляться", - заявив Лавров.

У свою чергу, під час сьогоднішнього брифінгу для представників зарубіжних ЗМІ Зеленський назвав це запрошення неприйнятним.

"Міністр закордонних справ Росії каже, що якщо президент України хоче домовлятися, то нехай приїжджає в Санкт-Петербург, Москву або Сочі. По-перше, чому такий посил? І каже, що ми не може обговорювати питання Донбасу, це питання "внутрішнє". Навіщо запрошувати людину в такому форматі? Щоб ця людина не погодилася? Навіщо про це говорити. Ти ж чоловік, доросла людина, з досвідом великим. Нічим зайнятися? Навіщо ти пропонуєш те, що не дасть ніякого результату? Значить, тобі все одно", - зазначив Зеленський.

Глава держави вважає, що не говорити про Донбас не можна і те, що пропонує Лавров "це тупо цинізм, high level".

"Як я можу не говорити про Донбас? Весь світ говорить про Донбас, а мені, президенту України, все одно, що відбувається на моїх кордонах або на контактній лінії? І як ти мені таке пропонуєш? Для чого? А я хочу зустрічатися, не боюся ніякого формату, мені все одно, я готовий. Навіщо мене запрошувати в Сочі? Щоб я на лижах катався? Про що ми взагалі говоримо?... Добре, давайте зустрінемося в Одесі, покупаємося в морі. Люди не розуміють цінність життя, ось і все", - додав Зеленський.

Читайте також: Зеленський назвав найбільший ризик для суверенітету України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк