08.02.2022, 12:33

Україна і Словаччина підписали Декларацію про європейську перспективу

Ольга Романец | Всі новини автора
договор

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль та міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок уклали спільну Декларацію про європейську перспективу України.

Про це повідомляється на урядовому порталі, передає Час Пік.

"Як зазначив прем'єр-міністр України, підписання на рівні глав держав і урядів загальних декларацій про європейську перспективу України стане чітким сигналом, що проєвропейські реформи в нашій країні заслуговують підтримки всіх країн-членів ЄС. У зв'язку з цим Денис Шмигаль подякував Словаччині за підписання відповідної Декларації і висловив сподівання, що незабаром європейську інтеграцію офіційно підтримають і Чехія з Австрією", - йдеться в повідомленні.

Шмигаль підкреслив, що візит глав МЗС трьох європейських країн є важливим сигналом солідарності з Україною. Він також подякував за надання економічної, гуманітарної та військової підтримки, а також особисто міністрам за відвідування лінії зіткнення напередодні.

"Вдячний за тверду позицію ваших країн. Сьогодні ми маємо високий рівень підтримки з боку Європейського Союзу та її країн-членів. Практична допомога Збройним Силам України є для нас критично важливою, оскільки сьогодні Україна стала щитом Європи перед обличчям загрози зі Сходу", - додав Шмигаль.

встреча

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк