10.02.2022, 18:59

Резніков закликав країни обмежити заходи в порти для російських кораблів

резников

Міністр оборони України Олексій Резніков закликав іноземні держави обмежити захід у свої порти для російських кораблів у зв'язку з рішенням Росії заблокувати частину акваторії Чорного та Азовського морів. 

Про це Резніков написав у Facebook, передає Час Пік. 

"Росія продовжує активну мілітаризацію півострова Крим, продовжує використання тимчасово окупованої території в якості полігону. В даний час ми спостерігаємо і навчання, і накопичення зброї у зв'язку з цим, відведення та введення підрозділів Збройних сил РФ, перекриття акваторій Азовського та Чорного морів "для навчань" - це тактика повзучої окупації моря, яку вони використовують давно", - зазначив глава Міноборони. 

За його словами, подібну тактику Кремль може застосувати в усьому світі, що вимагає відповідних кроків. 

"Наші партнери показали сильну відповідь на поставку зброї. Тепер очікуємо не менш сильну відповідь: коли кораблі РФ не зможуть спокійно заходити в цивілізовані порти, вони зрозуміють ціну свого нахабства", - підкреслив Резніков. 

Нагадаємо, Росія має намір перекрити великі райони Чорного та Азовського морів і тим самим заблокувати судноплавство на деяких ділянках уздовж українського узбережжя.

Читайте також: 

МЗС України висловлює протест через рішення РФ блокувати частину акваторії Чорного та Азовського морів

МЗС РФ порадить частині персоналу дипмісії на час покинути Україну

 

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк