13.02.2022, 18:55

Канцлер Німеччини Шольц відвідає Київ та Москву

Марина Началова | Всі новини автора

Канцлер Німеччини Олаф Шольц на початку наступного тижня відвідає Україну і Росію на тлі військової обстановки, що загострюється.

Відомо, що у понеділок, 14 лютого, Шольц прибуде до Києва, а наступного дня вирушить до Москви, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив у себе в Твіттері, що візит Шольця до Києва дасть можливість "обговорити спільні та рішучі дії щодо протидії загрозам".

У Києві Шольц має провести переговори з президентом України Володимиром Зеленським.

Відповідно, у Москві канцлер ФРН зустрінеться із президентом РФ Володимиром Путіним. За даними Reuters, Шольц має намір попередити главу Кремля про серйозні наслідки нападу на Україну.

"Канцлер ясно дасть зрозуміти, що будь-який напад на Україну матиме тяжкі наслідки... і що не слід недооцінювати єдність між Європейським союзом, США та Великою Британією", - сказало джерело в уряді Німеччини.

Як зазначається, Шольц скаже Путіну, що нарощування військ може "витлумачуватися лише як загроза". За словами джерела Reuters, конкретних результатів від зустрічі Шольца з Путіним не очікується, "але ці прямі переговори важливі".

Повідомляється, що мораторій на вступ України до НАТО не входить до "набору інструментів" Шольця. Джерело також повідомило, що Шольц сподівається обговорити з Зеленським та Путіним способи досягнення прогресу у виконанні Мінських угод.

Як уже повідомлялося, сьогодні Франк-Вальтер Штайнмаєр був переобраний президентом Німеччини на другий термін.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк