14.02.2022, 13:22

Росія відповіла Україні на запит про активізацію російських військ

война

Росія стверджує, що не веде ніякої "незвичайної військової діяльності" на своїй території.

Про це йдеться у відповіді на запит України на інформацію про військову активність РФ біля кордону і в окупованому Криму, передає Час Пік з посиланням на російську службу Радіо Свобода.

У тексті відповіді зазначається, що Росія має "всі підстави" залишити запит України без задоволення, оскільки в ньому містяться "провокаційні заяви" щодо анексованого Росією Криму.

У ньому також сказано, що Росія не веде на своїй території незвичайну військову діяльність, і тому положення Віденського документа не застосовні.

Також в документі йдеться, що в Луганській і Донецькій областях нібито зосереджено понад 120 тисяч українських військових, готових до ведення бойових дій.

"Запит України названий відволіканням уваги від підготовки силового вирішення внутрішньоукраїнського конфлікту", - пише видання з посиланням на текст російської відповіді.

Нагадаємо, в СБУ звернулися до українців через новини про загрозу вторгнення РФ. Так, українців закликали не піддаватися паніці, адже наша країна зіткнулася з потужною хвилею гібридної війни в інформаційному просторі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк