20.02.2022, 08:21

Байден скликає засідання Ради безпеки США щодо ситуації в Україні

США

Президент США Джо Байден 20 лютого збере засідання Ради національної безпеки Білого дому у зв'язку із загрозою вторгнення Росії в Україну.

Про це йдеться в заяві офіційної представниці Білого дому Джен Псакі, передає Час Пік.

За її словами, Байден продовжує стежити за ситуацією навколо України, і його команда з національної безпеки регулярно доповідає йому про ситуацію на місцях.

"Вони підтвердили, що Росія в будь-який момент може почати атаку на Україну... Завтра президент скликає засідання щодо ситуації в Україні", - повідомила Псакі.

Нагадаємо, під час брифінгу Байден заявив, що впевнений, що його російський колега Володимир Путін вже прийняв рішення про напад на Україну.

Він зазначив, що в даний час можна спостерігати швидку ескалацію ситуації в Україні. Росія поширює неправдиву інформацію про намір України розпочати військову ескалацію на Донбасі. Все це відповідає сценаріям, про які США попереджали раніше.

Раніше повідомлялося, що за минулу добу на Донбасі з боку незаконних збройних формувань зафіксовано 136 порушень, 116 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк