20.02.2022, 11:53

Росія планує розв'язати найбільшу війну в Європі з 1945 року, - Джонсон

Ольга Романец | Всі новини автора
Джонсон

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон заявив, що, за даними розвідки, Росія готується розв'язати "найбільшу війну в Європі з 1945 року".

Про це він сказав інтерв'ю BBC під час перебування в Мюнхені, де проходить конференція з безпеки, передає Час Пік.

За його словами, президент США Джо Байден доніс західним лідерам дані розвідки, які свідчать про те, що Росія планує не просто напасти на Україну зі Сходу, а й з боку Білорусі і оточити Київ.

"Я боюся сказати, що план, який ми бачимо, призначений для чогось, що може стати дійсно найбільшою війною в Європі з 1945 року тільки з точки зору масштабу", - сказав Джонсон.

При цьому він зазначив, що "всі ознаки свідчать про те, що план (Росії) в певному сенсі вже почався". Також британський прем'єр повідомив, що Британія готує більш далекосяжні санкції проти Росії, ніж очікувалося раніше. Зокрема, Британія і США зупинять російські компанії, які "торгують фунтами і доларами". На думку Джонсона, це "дуже сильно вдарить" по Росії.

Нагадаємо, 19 лютого в європейських столицях люди вийшли на масштабні акції, щоб висловити підтримку Україні. Мітингувальники виступили проти агресії Росії, а також закликали світ посилити санкції.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк