21.02.2022, 11:52

Рейтинг "Слуги народу" падає: "Європейська солідарність" випереджає партію на 7%

Ольга Романец | Всі новини автора
опрос

57,4% опитаних не хочуть, щоб Володимир Зеленський продовжував керувати країною після наступних виборів. Крім того, на виборах до Верховної Ради лідирує партія "Європейська Солідарність", яка випереджає партію "Слуга народу" на 7%.

Про це свідчать дані компанія SOCIS, яка провела опитування, передає Час Пік.

Компанія SOCIS в рамках соціологічного дослідження "Про ставлення українців до загрози повномасштабної війни і способи подолання кризи безпеки" оприлюднила партійні рейтинги.

Якби вибори до Верховної Ради проходили найближчої неділі, за "Європейську солідарність" готові проголосувати 23,2% тих, хто визначився і прийшов голосувати. Партію "Слуга народу" підтримує 16,2%. Інші партії: ОПЖЗ 10,7%, "Батьківщина" 10%, "Розумна політика" 8,5%, "Сила і Честь" 7,1%, "Наші" 6,3%, "Українська стратегія Гройсмана" 6,2%. Решта партій мають менші результати.

57,4% опитаних не хочуть, щоб Володимир Зеленський і партія "Слуга народу" продовжували керувати країною після наступних виборів. 17,8% готові дати владі другий шанс.

Дані Київського міжнародного інституту соціології, який провів опитування 16 лютого, схожі.

Так, партію "Європейська солідарність" підтримують 22,9% серед тих, хто має намір голосувати. На другому місці - "Слуга народу" - 16,4%.

Як показує опитування Центру Разумкова від 1 лютого, партія "Європейська солідарність" лідирує, за неї готові проголосувати 25,2%. За партію "Слуга народу" - 18,4%.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк