03.03.2022, 20:53

Завершився другий раунд переговорів між Україною та РФ: підсумки зустрічі

переговоры

3 березня відбувся другий раунд переговорів між Україною та РФ. Сторони обговорювали питання припинення вогню, перемир'я та забезпечення гуманітарних коридорів.

У Біловезькій Пущі завершився другий раунд переговорів між Україною та РФ. Українська делегація не одержала результатів, на які розраховувала. Про це розповів радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, повідомляє Час Пік.

Україна та РФ домовилися лише з низки гуманітарних питань, зокрема про можливість тимчасового припинення вогню для організації гуманітарних коридорів для евакуації громадян, доставки медикаментів та продуктів харчування до місць найбільш мильних боїв.

"Сторони досягли розуміння про спільне забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення, а також для доставки медикаментів та продуктів харчування до місць найбільш запеклих боїв з можливістю тимчасового припинення вогню на період, коли здійснюватиметься евакуація в секторах, де вона проводиться", - йдеться у комюніке за підсумками переговорів.

За його словами, з цією метою найближчим часом будуть організовані спеціальні канали зв'язку та взаємодії та будуть сформовані відповідні логістичні процедури.

Діалог продовжиться у третьому раунді переговорів. Третій раунд переговорів України та РФ знову пройде у Білорусі на початку наступного тижня.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк