08.03.2022, 18:47

Партія "Слуга народу" пропонує укласти договір про гарантії безпеки на той час, поки НАТО не прийме Україну

Марина Началова | Всі новини автора

У партії "Слуга народу" констатують, що найближчими роками вступ України до НАТО неможливий, тому слід укласти договір про гарантії безпеки з сусідніми державами, США і Туреччиною.

Прес-служба партії оприлюднила відповідну ]]>заяву]]>, передає Час Пік.

"Альянс не готовий приймати Україну до себе протягом найближчих щонайменше 15 років, і чітко про це каже. Ми зараз навіть не маємо підтримки в абсолютно справедливій війні саме від Альянсу – тільки від окремих держав.

Оскільки найближчими роками вступ до НАТО неможливий, ми не можемо використовувати для захисту нашої держави лише рядки в Конституції про курсу до Альянсу. Курс – це політика. Але не зброя. Не літаки. Не захист держави", - заявили у "СН".

На думку депутатів, потрібно говорити про конкретний договір, який може гарантувати Україні повну безпеку на той час, поки НАТО не готове приймати нашу країну. Цей договір має принципово відрізнятися від Будапештського меморандуму – передбачати конкретні політичні, економічні та військові кроки держав-гарантів безпеки України.

Як зазначається, такими державами-гарантами можуть стати США, Туреччина, держави-сусіди України. Зі свого боку Росія має також юридично зафіксувати, що визнає українську державність і гарантує, що не буде загрожувати нашій державі.

"Зрозуміло, що у сьогоднішніх умовах це звучить абсурдно, враховуючи російське вторгнення. Але наші Збройні Сили відібʼються від ворога, і треба буде гарантувати подальший мирний розвиток України. Тоді буде важливим, щоб Росія поставила свій підпис під гарантіями для нашого суверенітету разом з іншими гарантами", - заявили у "Слузі народу".

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський в інтерв'ю говорив про те, що "охолов" до НАТО і Україна готова до будь-яких гарантій безпеки, у тому числі від Росії.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: