14.03.2022, 13:52

Російського пропагандиста Соловйова оголосять у міжнародний розшук, - ДБР

Ольга Романец | Всі новини автора
Соловьев

ДБР продовжує притягувати до відповідальності російських пропагандистів, які публічно виправдовують війну проти України. Так, пропагандиста Кремля Володимира Соловйова оголосять у міжнародний розшук.

Про це повідомляє прес-служба ДБР, передає Час Пік.

14 березня Личаківський районний суд Львова задовольнив клопотання слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління ДБР та обрав запобіжний захід - тримання під вартою, російському телеведучому, пропагандистові, члену правлячої політичної партії "Єдина Росія" Володимиру Соловйову.

11 березня за результатами зібраних доказів у кримінальному провадженні йому було повідомлено про підозру у публічних закликах до зміни державного кордону України, що призвело до тяжких наслідків - загибелі людей.

Встановлено, що Володимир Соловйов системно підтримував злочинні дії вищого керівництва РФ щодо вторгнення в Україну і закликав до зміни її територіального устрою, в тому числі через проведення військових дій і знищення військової інфраструктури і мирного населення.

Слідчі ДБР зібрали необхідний пакет документів для оголошення Володимира Соловйова в міжнародний розшук, який найближчим часом буде направлений до закордонних колег.

Читайте також: У Києві відбудеться брифінг військовополонених російських солдатів-строковиків

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк