16.03.2022, 09:08

"путін офіційно прирівняний до Гітлера": Сенат США визнав путіна військовим злочинцем

путин = Гитлер / Фото: obozrevatel.com

Сенат США одноголосно схвалив резолюцію про визнання путіна військовим злочинцем та проведення розслідування щодо президента рф за скоєні ним військові злочини щодо України.

Американські політики закликають міжнародні суди провести розслідування скоєння військових злочинів путіним та його підлеглими, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

Резолюція, представлена ​​сенатором-республіканцем Ліндсі Гремом та підтримана сенаторами обох партій, закликала Міжнародний кримінальний суд у Гаазі та інші країни переслідувати російських військових у будь-якому розслідуванні військових злочинів, скоєних під час вторгнення рф в Україну.

"Всі ми в цій залі об'єдналися разом з демократами та республіканцями, щоб сказати, що владимир путін не може уникнути відповідальності за звірства, вчинені проти українського народу", - заявив лідер демократичної більшості у Сенаті Чак Шумер.

Рішення Сенату демонструє, що партії підтримують адміністрацію президента США Джо Байдена у жорсткій позиції проти путінської агресії.

Український політолог Тарас Чорновіл зазначив, що за цим рішенням "стоїть абсолютна ізоляція та пошук способів стимулювати фізичну ліквідацію злочинця".

"Вперше після Гітлера...

Ще раз - путін офіційно прирівняний до гітлера парламентом наймогутнішої держави світу, яка вміє й може добитися врахування своїх позицій.

За цим стоїть абсолютна ізоляція та пошук способів стимулювати фізичну ліквідацію злочинця. Більш, ніж чіткий сигнал, що будь-яка співпраця з такою особою та пов'язаними з ним суб'єктами тягне за собою жорстке реагування. Навіть ті економічні контакти, які зберігаються з рф стають для учасників небезпечними...

Це сигнал до всіх самозванних посередників, а також і для Зеленського. Бо з гітлером після розв'язання другої світової вже переговорів не вів ніхто, крім Сталіна. Якщо істоту визнано міжнародним воєнним злочинцем, з нею не домовляються, її знищують...

А ще таке оголошення означає, що для США важливо, щоб Україна повністю й безумовно перемогла рашу. Тепер це справа принципу, а зворотнього шляху нема...

Ще раз: це вперше після гітлера пішла така заруба", - написав Чорновіл на своїй сторінці у Facebook.

Також він зазначив, що Сенат вимагає від Міжнародного суду ООН розпочати ґрунтовне розслідування за фактом військових злочинів та злочинів проти людяності з боку рф.

За словами Чорновола, прийняті рішення свідчить, що "американські еліти нарешті дозріли до розуміння, що саме існування цієї імперії несе загрозу миру".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк