26.03.2022, 08:20

Миротворчу місію в Україні схвалюють дедалі більше країн-членів НАТО, - Моравецький

Матеуш Моравецкий

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що дедалі більше країн-членів НАТО схвалюють миротворчу місію в Україні.

Число країн-членів НАТО, які схвалюють запровадження миротворчої місії Альянсу в Україні, зростає. Про це під час візиту до Брюсселю заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

"Ми вже знаємо із засобів масової інформації за попередні кілька днів, що були позитивні реакції з Данії та Литви. Сьогодні я можу сказати, що інші держави-члени висловили своє схвалення, але вони також очікують певної підтримки та загального голосу з боку НАТО. Ми також наголошуємо, що це має бути точкова місія НАТО", – сказав Моравецький.

За словами польського прем'єра, у залі Ради Європи були представники країн, які скептично сприймають перспективу запровадження миротворців в Україну. Він порадив їм уявити, що "вся Україна стає Маріуполем – розбомбленим містом, з якого змушені тікати люди".

За словами Моравецького, у такому разі країни будуть змушені прийняти "десятки мільйонів біженців" з України. Він назвав дії путіна та російських солдат варварськими й наголосив, що припускає і найгірші сценарії.

"На жаль, я можу уявити і найгірші сценарії, тому презентація цієї концепції все більш обґрунтована", - наголосив Моравецький.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк