29.03.2022, 14:56

Шойгу назвав головну мету "спецоперації" в Україні

Ольга Романец | Всі новини автора

Міністр оборони росії сергій шойгу стверджує, що в цілому основні завдання першого етапу так званої російської "спецоперації" в Україні виконані, і тепер можна зосередитися на головній меті - "звільнення Донбасу".

Про це він заявив на селекторній нараді 29 березня, передає Час Пік з посиланням на росзмi.

"Істотно знижений бойовий потенціал українських Збройних Сил, що дозволяє зосередити основну увагу і основні зусилля на досягненні головної мети-звільнення Донбасу", - сказав шойгу.

Він стверджує, що за місяць війни "практично знищені Військово-повітряні сили і система протиповітряної оборони України". Зокрема, за його даними, знищено 123 українських літаки, 77 вертольотів, 152 комплекси ЗРК великої та середньої дальності. Також російський міністр заявляє, що нібито "перестали існувати Військово-морські сили", а "всі з'єднання українських сухопутних і десантно-штурмових військ відзначили значні втрати".

Крім того, шойгу повідомив, що російських призовників не будуть відправляти в "гарячі точки".

"Всі військовослужбовці весняного призову в минулому році після закінчення терміну служби будуть звільнені в запас і відправлені в місця проживання", - сказав він.

Тим часом, за даними Генштабу ЗСУ, мети наступальної операції противник не досяг. Відзначається виведення окремих підрозділів збройних сил російської федерації з території Київської та Чернігівської областей.

Станом на 29 березня росія втратила близько 17, 2 тисячі чоловік особового складу, майже 600 танків і 256 одиниць авіації.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк