07.04.2022, 08:44

Діалог з Росією не має сенсу, - Дуда

Президент Польши Анджей Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда розцінює дії РФ на території України як геноцид і вважає, що Захід має поставити президентові РФ ультиматум.

Президент Польщі висловив думку, що діалог з РФ щодо ситуації навколо України не має сенсу, Москві потрібно поставити "жорсткі умови". Про це Анджей Дуда заявив в інтерв'ю каналу CNN, повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

Анджей Дуда розцінює дії РФ на території України як геноцид. На запитання журналіста, чи погоджується він з оцінкою Володимира Зеленського, що дії РФ у Бучі є геноцидом, Дуда відповів, що з цим "важко не погодитися". За його словами, загибель такої кількості мирних жителів свідчить про справжні наміри РФ.

"Головною метою повномасштабного вторгнення є знищення української нації. Ми завжди чули, що з Росією треба говорити, але зараз діалог не має сенсу. Путіну потрібно поставити жорсткі умови. Треба сказати, що якщо він не виконає цих умов, нам не буде про що говорити", - сказав Дуда.

Президент Польщі закликав до запровадження додаткових санкцій проти РФ.

"Ми збираємося рішуче надати підтримку Україні, ми збираємося посилити режим санкцій, тому що, якщо ви ведете діалог, який нічого не дає, це лише гра, щоб виграти час...

Режим санкцій має бути посилено. У мене немає жодних сумнівів щодо цього...

Найкраще було б заблокувати Росію від продажу її сировини: газу, але насамперед від нафти...", - заявив Дуда.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк