10.04.2022, 12:55

Берлусконі: Я глибоко розчарований та засмучений поведінкою Путіна

Берлускони, Путин

Колишній глава італійського уряду Сільвіо Берлусконі, відомий своїми міцними зв'язками з російським президентом, засудив вторгнення РФ в Україну.

Екс-прем'єр Італії та друг Володимира Путіна Сільвіо Берлусконі засудив вторгнення РФ до України, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

Колишній італійський прем'єр-міністр та лідер партії "Вперед, Італія" Сільвіо Берлусконі, виступаючи перед прихильниками своєї партії, заявив, що глибоко розчарований та засмучений поведінкою президента РФ Володимира Путіна через вторгнення в Україну.

"Я не можу і не хочу приховувати, що я глибоко розчарований та засмучений поведінкою Володимира Путіна, який узяв на себе дуже серйозну відповідальність перед усім світом. Я познайомився з ним двадцять років тому, і він завжди здавався мені людиною демократії та миру..."

Зіткнувшись із жахом масових убивств мирних жителів у Бучі та інших українських містах, справжніми військовими злочинами, Росія не може заперечувати своєї відповідальності. Навпаки, в її інтересах виявити та передати суду тих, хто несе відповідальність за поведінку, яку закон і мораль вважають неприйнятною навіть під час війни", - сказав Берлусконі.

Берлусконі додав, що "свобода України має бути гарантована".

"Ми повинні покласти край жорстокості війни, і Італія має працювати над досягненням прийнятного для всіх компромісу", - сказав Берлусконі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк