12.04.2022, 18:47

"Вкрай важко": Подоляк прокоментував слова Путіна щодо "глухого кута" у переговорах

Подоляк

Переговори між воюючими сторонами зараз справді проходять дуже тяжко. З боку України робота із захисту наших цінностей іде у прозорих рамках, коли російська сторона продовжує публічно тиснути на процес.

Про це у коментарі виданню РБК-Україна розповів радник голови ОП Михайло Подоляк, передає Час Пік.

"Якщо коротко. Переговори проходять вкрай важко. Онлайн у робочих підгрупах. Але проходять. Зрозуміло, що емоційне тло сьогодні у переговорному процесі важке. Зрозуміло, що українська делегація працює виключно в рамках, які є проукраїнськими та прозорими", - сказав радник.

Михайло Подоляк зазначив, що РФ, як завжди, продовжує публічно тиснути на переговорний процес шляхом публічних заяв. Так він відреагував на слова президента РФ Путіна про те, що Київ нібито відійшов від домовленостей, досягнутих на переговорах сторін у Стамбулі, і "повернувся в тупикову ситуацію".

Крім того, Путін заявив російському виданню ТАРС, що "хід спецоперації іде за планом" і "продовжуватиметься до повного завершення та досягнення цілей, поставлених на самому початку".

"Зрозуміло також, що російська сторона дотримується своєї традиційної тактики публічно тиснути на переговорний процес, зокрема, за рахунок певних публічних заяв", - додав Подоляк.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк