13.04.2022, 10:34

Зеленський розкрив перші деталі затримання Медведчука

Владимир Зеленский

Президент України Володимир Зеленський розкрив перші деталі затримання глави політради партії "ОПЗЖ" та кума Путіна Віктора Медведчука. Політика було затримано у той момент, коли він намагався втекти за кордон.

Примітно, що в момент втечі Віктор Медведчук замаскувався під українського військового. Про це Володимир Зеленський розповів під час чергового відеозвернення до українського народу, повідомляє Час Пік.

За словами президента, Медведчук 48 днів переховувався в Україні та нарешті зробив спробу втекти за кордон. Зеленський запропонував обміняти Медведчука на полонених українських військових.

"Дуже символічно, що саме в День космонавтики був затриманий пан Медведчук. Він ховався 48 днів і ось нарешті вирішив спробувати втекти за межі нашої держави. Що ж, для цього "космонавта" – у поганому сенсі слова – не спрацювало знамените "Поехали!"

Вважаю особливо цинічним з його боку використовувати військовий камуфляж. Намагався так замаскуватися. Ось такий вояка, ось такий патріот.

Що ж, якщо Медведчук сам обрав для себе військову форму, він підпадає під правила воєнного часу. Пропоную РФ обміняти цього вашого хлопця на наших хлопців і дівчат, які зараз у російському полоні. Тож важливо, щоб наші правоохоронні органи і військові розглянули таку можливість", – заявив Зеленський.

Радник голови МВС Вадим Денисенко вважає, що Медведчука спочатку слід засудити, а вже згодом міняти на українських полонених.

"Коли ми говоримо про Медведчука, то насправді було б правильно зробити 2 речі: як мінімум, щоб він дав певні свідчення, тому що він володіє величезним обсягом інформації, хто і кому давав гроші на рух колаборантів. Як максимум - було в ідеалі провести максимально швидкий судовий процес", – сказав Денисенко в ефірі українського телеканалу.

Денисенко зазначив, що лише після того, як Медведчук здасть "паролі та явки", якщо це можливо, його потрібно обміняти на наших полонених.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк