16.04.2022, 18:14

Зеленський назвав країни, які можуть виступити гарантами безпеки України

зеленский

Гарантами безпеки України можуть стати Великобританія, США, Італія та Туреччина. Проте остаточної відповіді ні від кого поки що немає.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час інтерв'ю українським медіа сьогодні, 16 квітня, передає Час Пік із посиланням на "Українську правду".

"На сьогодні тих, хто демонструє, що вони готові, - підписантів у нас поки немає, але є демонстрація - від Джонсона, від Британії, від США, від Італії, від Туреччини. Я думаю, окремо буде від Євросоюзу. Я говорив окремо з Урсулою (президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн - ред.), окремо із Шарлем Мішелем (глава Європейської Ради Шарль Мішель - ред.), Франція, Німеччина. Ми перше коло розмови робитимемо у такому форматі на п'ятьох (Британія, США, Німеччина, Франція, Польща). Потім будуть приєднані інші країни. Поки що від інших я не отримав підтвердження. Але там складні питання, що ми хочемо і що готові нам надати", - сказав Зеленський.

Він також висловив упевненості, що Україна не матиме проблем зі зброєю або санкціями проти РФ, однак будуть питання щодо військової компоненти.

Читайте також:

За підсумками переговорів з Росією можуть бути підписані два документи, - Зеленський

Зеленський повідомив, що може поставити крапку на будь-яких форматах переговорів з РФ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: