02.05.2022, 16:28

"У Гітлера була єврейська кров, а євреї - найзапекліші антисеміти": Лавров зробив обурливу заяву

Марина Началова | Всі новини автора

Виправдовуючи необхідність "денацифікації" України, глава російського МЗС Сергій Лавров образив євреїв та порівняв президента Володимира Зеленського з Гітлером.

Скандальна заява російського чиновника прозвучала в інтерв'ю італійській телекомпанії Mediasat, передає Час Пік.

"Він [Зеленський] висуває аргумент: яка у них може бути нацифікація, якщо він - єврей. Можу помилитися, але у Гітлера теж була єврейська кров. Це абсолютно нічого не означає. Мудрий єврейський народ каже, що найзапекліші антисеміти, як правило, євреї. "У сім'ї не без виродку", як у нас кажуть", - заявив Лавров.

На його слова відреагували в Україні та Ізраїлі. Так, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що коментарі Лаврова огидні та образливі.

"Міністр Лавров не зміг приховати глибоко вкорінений антисемітизм російських еліт. Його огидні коментарі образливі для Президента Зеленського, України, Ізраїлю та єврейського народу. У ширшому сенсі його слова демонструють, що сучасна Росія сповнена ненависті до інших народів", - написав він. у Твітері

Глава МЗС Ізраїлю Яїр Лапід звинуватив Лаврова у расизмі.

"Висловлювання міністра закордонних справ Лаврова є непростимою і обурливою заявою, а також жахливою історичною помилкою. Євреї не вбивали самі себе під час Голокосту. Найнижчий рівень расизму щодо євреїв - це звинувачувати самих євреїв в антисемітизмі", - написав він у Твітері.

Раніше британське видання The Times повідомило, що Росія готує вторгнення до Молдови.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк