03.05.2022, 14:34

Рада підтримала звернення до Конгресу США щодо визнання РФ державою-спонсором тероризму

Марина Началова | Всі новини автора

Верховна Рада України підтримала звернення до Конгресу США щодо визнання Росії державою-спонсором тероризму.

Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі народний депутат із фракції "Голос" Ярослав Железняк, передає Час Пік.

"Верховна Рада підтримала Звернення (#7341) до Палати представників та Сенату Конгресу США про визнання РФ державою-спонсором тероризму", - написав нардеп.

За його словами, "за" проголосували 344 депутати.

Як зазначив раніше спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук, доказів відповідності Росії статусу держави-спонсора тероризму більш ніж достатньо.

"Це звірства в Ірпені, Бучі, Маріуполі та інших містах України. Це використання РФ забороненої зброї, зокрема – хімічної. Це захоплення у заручники мирного населення. Це постійний ядерний терор. Це підтримка терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР". Це отруєння сім'ї Скрипалів, збиття Малайзійського авіалайнера тощо. І це далеко не повний список.
З роками зло тільки набирає обертів. Історія цьому доказ. Тож не можна зволікати - треба діяти. Місце Росії - в ізоляторі: ми маємо відділити терористів від цивілізованого світу всіма можливими методами", - написав Стефанчук у Фейсбуці.

Він зазначив, що визнання Росії державою-спонсором тероризму дозволить посилити міжнародні санкції проти неї та консолідувати світ навколо України.

Верховна Рада, зокрема, закликає Конгрес США запровадити санкції проти урядових та ділових кіл, політичних партій Росії, які підтримують війну.

Нагадаємо, канал CNN повідомив, що 9 травня Путін може офіційно оголосити війну Україні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк