09.05.2022, 07:55

Велика Британія запровадила новий пакет санкцій проти РФ та Білорусі

Британия ввела новый пакет санкций против РФ и Беларуси

Велика Британія оголосила про новий пакет санкцій проти РФ та Білорусі на суму 1,7 мільярда фунтів стерлінгів, що стосується торгівлі.

Велика Британія увечері 8 травня оголосила про новий пакет санкцій проти РФ та Білорусі, який націлений на торгівлю. Про це ]]>повідомляється ]]>на сайті уряду країни, передає Час Пік.

Як зазначили в британському уряді, новий пакет санкцій покликаний "ще більше послабити військову машину Путіна".

"Це призведе до того, що загальна вартість товарів, які цілком чи частково підпали під імпортно-експортні санкції після початку незаконного вторгнення Росії в Україну, перевищить 4 мільярди фунтів стерлінгів", - сказано в повідомленні.

Нові санкції включають підвищення мит на 35% та заборону на експорт певних товарів.

Нові імпортні мита охоплюватимуть товари на суму 1,4 мільярда фунтів стерлінгів, включаючи платину та паладій. Як зазначається, РФ є однією з провідних країн-виробників платини та паладію і сильно залежить від Великобританії щодо експорту виробів з них.

Заборона на експорт стосуватиметься хімікатів, пластмаси, гуми та обладнання загальною вартістю 250 млн фунтів стерлінгів.

Це вже третій пакет торговельних санкцій, запроваджених Великою Британією у відповідь на повномасштабне вторгнення РФ в Україну. Вони загалом охоплюють понад 96% товарів, що імпортуються з РФ (окрім золота та енергоресурсів).

"Тепер під імпортно-експортними санкціями перебувають товари на суму понад 4 мільярди фунтів стерлінгів, що завдає значної шкоди путінській війні. Шляхом тісної співпраці з нашими партнерами ми можемо і будемо перешкоджати путінським амбіціям", - наголосив міністр фінансів Великої Британії Ріші Сунак.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк