21.05.2022, 07:47

Ватикан готовий бути посередником на переговорах між Україною та РФ за однієї умови

Скиншот видео с брифинга МИД

Ватикан може стати посередником на переговорах України та РФ. Ватиканський дипломат назвав умову, за якої Святий престол зможе допомогти примиренню двох країн.

Секретар із міждержавних відносин Ватикану, архієпископ Пол Річард Галлагер запевнив у готовності Святого престолу посприяти проведенню мирних переговорів між Україною та РФ. Про це він заявив у Києві 20 травня на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, повідомляє Час Пік.

Як зазначив ватиканський дипломат, Святий Престол справді може бути посередником у переговорах між Україною та РФ, однак для цього необхідно отримати запрошення від обох сторін.

"Будь-яка посередницька діяльність вимагає запрошення обох сторін. Якщо Святий Престол отримає запрошення від України та від Росії, щоб допомогти у будь-який можливий спосіб переговорному процесу, ми б це вітали і намагалися б усіляко цьому допомогти", - сказав Галлагер.

Архієпископ також зазначив, що попередні спроби домогтися вирішення конфлікту між Україною та РФ зазнали невдачі.

Нагадаємо, 20 травня Пол Річард Галлагер та Дмитро Кулеба зустрілися в Києві. Ватиканський дипломат відвідав звільнені від окупантів населені пункти в Київській області та на власні очі побачив наслідки "руського миру". Він також відзначив, що папа Франциск обізнаний про події в Україні, зокрема, про Маріуполь.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк