26.05.2022, 08:27

Штайнмайєр закликав Путіна негайно вивести війська з України та розпочати переговори

Франк-Вальтер Штайнмайер

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав президента РФ Володимира Путіна припинити бойові дії на українській території та розпочати переговори з президентом України Володимиром Зеленським.

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр закликав Путіна негайно вивести війська з України та розпочати переговори з Зеленським. Про це ]]>повідомляє ]]>DW, передає Час Пік.

"Поважайте суверенітет України, припиніть воювати. Пане Путін, припиніть страждання та руйнування в Україні! Виведіть свої війська! І не відмовляйтеся від прямих та серйозних переговорів з президентом Зеленським!", – сказав Штайнмаєр, виступаючи 25 травня з нагоди Дня німецьких католиків у Штутгарті.

Він зазначив, що "агресивна війна Путіна зачіпає не лише людей в Україні". Ціни на зерно у світі зросли, оскільки РФ блокує в українських портах експорт мільйонів тонн зерна.

"Багатьом регіонам світу найближчими місяцями загрожують голод і смерть, особливо у Східній та Південній Африці", – зазначив Штайнмайєр.

Президент Німеччини також наголосив, що "наслідки війни Путіна вдарять по державах, які ще не оговталися від пандемії коронавірусу, і по регіонах, де ґрунт через кліматичну кризу висихає і стає неродючим".

Нагадаємо, 17 травня заступник міністра закордонних справ РФ Андрій Руденко заявив, що Україна вийшла з переговорного процесу. За його словами, на сьогоднішній день переговори не ведуться.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк