27.05.2022, 13:54

Джонсон запропонував Зеленському створити новий міжнародний альянс замість ЄС

Джонсон и Зеленский

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон зробив пропозицію президентові України Володимиру Зеленському про створення політичного, економічного та військового альянсу, який буде альтернативою Євросоюзу та спрямований проти РФ.

За даними італійської газети ]]>Corriere della Sera]]>, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон пропонує створити альянс з Україною, Польщею, країнами Балтії та, можливо, з Туреччиною, повідомляє Час Пік.

За словами джерел, Джонсон уперше озвучив цю ідею Володимиру Зеленському під час візиту до Києва на початку квітня. Як пише видання, після поїздки британського прем'єра до Києва переговори продовжуються і стають більш "наполегливішими та детальними".

Новий альянс має об'єднати країни, незадоволені політикою ЄС.

Членами нової Європейської спільноти можуть стати: Британія, Україна, Польща, Естонія, Латвія та Литва. Згодом до цього об'єднання може долучитися також Туреччина.

Як повідомляють поінформовані люди, Джонсон пропонує союз держав, які "ревно ставляться до свого національного суверенітету, ліберальні в економіці та сповнені рішучості виявити максимальну непримиренність до військової загрози РФ".

Україна офіційно поки що не зайняла жодної позиції щодо пропозиції Джонсона.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк