28.05.2022, 08:06

Порошенка без пояснення причин не випустили з України для участі у засіданні ПА НАТО

Петр Порошенко

Влада зірвала участь лідера партії "Європейська Солідарність", п'ятого президента України Петра Порошенка у Парламентській асамблеї НАТО. Політика без пояснення причин не пропустили через кордон.

Це не просто подорож за кордон, це офіційні парламентські відрядження, це важливі міжнародні заходи. А розпорядження про відрядження делегації Верховної Ради на засідання Парламентської Асамблеї НАТО, членом якої є Петро Порошенко, підписано спікером парламенту Русланом Стефанчуком. Про це повідомила співголова фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко, повідомляє Час Пік.

"А Україна точно прагне отримати статус кандидата в члени ЄС і ПДЧ в НАТО?

В Києві ще пам’ятають, що ці інституції базуються на принципах і цінностях, зокрема , на правах людини, демократіі, повазі до опозиції, свободі слова?

Чи в нас вже автократія і тоталітаризм?", - написала Геращенко в Facebook.

Увечері 27 травня стало відомо, що екс-президент України Петро Порошенко знаходиться у пункті пропуску "Рава-Руська" Львівської митниці та намагається виїхати з України до Польщі на власному транспортному засобі марки Range Rover.

Прикордонники не пропустили Петра Порошенка через кордон без пояснення причин, посилаючись на нібито існування якогось розпорядження.

На думку Ірини Геращенко, це свідчить про наявність у влади "чорних списків".

"Чорні списки відтепер є не лише в так званому Єдиному марафоні, але і на кордоні.

Сегрегація депутатів вже давно відбувається за партійною приналежністю, але подібне зухвальство ми бачимо вперше, і це повертає країну в часи Януковича.

«Європейська Солідарність» розцінює цю провокацію як замовлення влади, що продовжує війну з Порошенком, замість зосередитися на війні з Путіним і Росією.

Це не просто підрив задекларованої єдності, а повна іі руйнація. Це дріб’язкова і негідна політика .

Ця провокація направлена на розкол суспільства , руйнацію міжнародного іміджу України .

Особливо небезпечно це виглядає напередодні важких дебатів про отримання Україною статусу кандидата в члени ЄС", - написала Геращенко у Facebook.

Нагадаємо, 29-30 травня Порошенко у складі парламентської делегації України має взяти участь у щорічному засіданні Парламентської асамблеї НАТО у Вільнюсі. Очікувалося, що, крім участі в роботі Асамблеї, лідер "Європейської Солідарності" проведе низку зустрічей з керівництвом Литви, депутатами парламентів країн-союзників Альянсу та Європейського парламенту.

А 31 травня – 1 червня він збирався бути на засіданні Конгресу та Саміті Європейської народної партії (ЄНП) – однієї з найбільших політичних сімей у рамках Європейського Союзу.

"Розпорядження, підписане Стефанчуком, якось стало недійсним і нечинним.

Насправді недійсними і нечинними в Україні стали закони і права кожного з нас. Бо комусь під приводом війни хочеться "поцарювати". Так от, царі - це на Расєї, а ми тут з нею воюємо, практично кожна українська родина. За вільну і європейську Украіну. Не за депутатів, які пропонують розстрілювати військових і садити журналістів, а за членства в ЄС та НАТО, яке є єдиним надійним форматом безпеки…

До речі, ось ця "креативна депутатка" Безугла буде на асамблеї НАТО представляти Украіну…", - написала нардеп Вікторія Сюмар.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк