06.06.2022, 11:43

Глава МЗС РФ скасував візит до Сербії: літаку Лаврова заборонили проліт над Балканами

Лавров

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров відмінив візит до Сербії, який було заплановано на 6-7 червня. Три країни закрили свій повітряний простір для літака глави МЗС РФ.

Візит до Сербії міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова було скасовано, оскільки три сусідні із Сербією країни відмовилися пропустити його літак у свій повітряний простір. Скасування візиту журналістам підтвердили у російському МЗС, повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

Болгарія, Північна Македонія та Чорногорія закрили свій повітряний простір для літака глави МЗС РФ.

Під час перебування у Белграді Лавров збирався зустрітися з президентом Олександром Вучичем, міністром закордонних справ Миколою Селаковичем, спікером парламенту Івіцею Дачичем, а також із патріархом Сербської православної церкви Порфирієм.

Нагадаємо, Лавров перебуває під європейськими санкціями через причетність до агресії проти України, а повітряний простір Євросоюзу закритий для російських літаків.

Сербія, на відміну більшості європейських країн, підтримує добрі відносини з РФ після початку військового вторгнення в Україну. Наприкінці травня президенти обох країн домовилися про нову трирічну угоду на постачання російського газу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк