26.06.2022, 12:38

У Баварії стартує саміт G7: в центрі уваги - Україна

саммит G7

На півдні Баварії в замку Ельмау 26 червня стартує триденний саміт глав країн "Великої сімки". Однією з головних тем переговорів стане російська військова агресія проти України та її довгострокові наслідки.

У Баварських Альпах 26 червня розпочався 48-й саміт лідерів країн "Великої сімки", на якому світові лідери обговорюватимуть низку критичних світових викликів, спричинених вторгненням РФ в Україну. На саміт вже прибув президент США Джо Байден, повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

Окрім членів G7 – США, Великої Британії, Канади, Франції, Німеччини, Японії та Італії, у саміті візьмуть участь голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та президент Європейської Ради Шарль Мішель. Також запрошеним гостем на саміті буде президент України Володимир Зеленський.

Лідери G7 вже домовилися про заборону імпорту нового золота з РФ, але остаточне рішення, як очікується, буде прийнято на саміті G7.

Крім того, глави країн-членів G7 ведуть "дуже конструктивні" переговори щодо встановлення граничної ціни на російську нафту, щоб знизити дохід від її продажу.

"Основним меседжем на G7 буде єдність і координація дій… Це основне посилання, що навіть у важкі часи… ми дотримуємося нашого альянсу", - повідомило агентству Reuters джерело у Євросоюзі.

Співголова Євроради з міжнародних відносин Карл Більдт переконаний, що Москва сьогоднішнім обстрілом Києва подає сигнал саміту G7, який 26 червня стартував у Баварії.

"Важко розцінювати сьогоднішні ракетні удари по житлових кварталах Києва інакше як навмисну ​​ескалацію", - написав Більдт у Twitter.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк