29.06.2022, 09:02

У Радбезі ООН засудили ракетні удари РФ по ТЦ у Кременчуці

Совбезе ООН

Ряд країн Ради Безпеки ООН засудили удар по торговому центру в Кременчуці, який російська армія нанесла 27 червня. Постійні члени Ради Безпеки ООН закликали РФ негайно припинити військову агресію проти України.

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця оприлюднив текст заяви у ]]>Facebook]]>, повідомляє Час Пік.

Албанія, Франція, Ірландія, Норвегія, Великобританія, США та Україна виступили зі спільною заявою за результатами засідання.

Члени Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй підтверджують повну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. Вони також засуджують посилення російських ракетних ударів по цивільній інфраструктурі та порушення міжнародного гуманітарного права.

"Ми рішуче засуджуємо посилення російських ракетних ударів по території України, цілих житлових районах та цивільній інфраструктурі, протягом 25 – 27 червня 2022 року...

Ми рішуче засуджуємо всі порушення міжнародного гуманітарного права та знову закликаємо сторони у збройному конфлікті суворо дотримуватися Женевської конвенції 1949 року та Додаткового протоколу I до неї 1977 року" - йдеться у заяві.

Члени Ради Безпеки ООН вважають за необхідне провести об'єктивне, професійне та незалежне розслідування з метою виявлення винних у трагедії в Кременчуці та притягнення їх до відповідальності.

"У цьому зв'язку ми повністю підтримуємо тривале розслідування МУС, Офісу Генерального прокурора України та інші міжнародні розслідування. Ми закликаємо всі держави до повної співпраці, аби забезпечити притягнення до відповідальності винних", - йдеться у заяві.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк