03.07.2022, 20:49

Австралія надасть Україні додатковий пакет військової допомоги

Віктор Білий | Всі новини автора

Сьогодні 3 липня Президент Володимир Зеленський зустрівся у Києві з прем'єр-міністром Австралії Ентоні Албанізом. Під час переговорів австралійський прем'єр заявив про додатковий пакет посиленої допомоги.

Про це повідомляє пресслужба президента, передає Час Пік.

Український президент під час спільної пресконференції зазначив, що це перший візит глави австралійського уряду до Києва за історію відносин двох держав.

"Це перший візит глави австралійського уряду до нашої столиці за всю історію відносин двох країн. Історичний момент. Звичайно, всі ми хотіли б, щоб цей візит відбувся у мирний час, за інших обставин. Однак ми дуже цінуємо і дуже вдячні за вашу присутність у це важливий та відповідальний час", – сказав Зеленський.

Український президент нагадав, що Австралія надає Україні допомогу, зокрема оборонну. За його словами, Австралія входить до ТОП-держав за обсягами цієї допомоги. Зеленський зазначив, що наші захисники високо оцінили австралійські бронетранспортери та іншу допомогу від цієї держави.

Зеленський також повідомив, що австралійський прем'єр-міністр підтвердив під час переговорів додатковий пакет посиленої допомоги.

Глава уряду Австралії повідомив на пресконференції, що його країна збільшуватиме військово-технічну допомогу Україні та надасть ще 14 БТРів та 20 бронеавтомобілів Bushmaster, додаткове військове обладнання, безпілотники та іншу військову техніку відповідно до запиту України на $100 млн. Загалом Австралія надала військову допомогу вже на $390 млн.

Албеніз також розповів про готовність приєднатися до міжнародних розслідувань злочинів Росії проти України, запровадити додаткові фінансові санкції та заборони на поїздки для ще 16 російських чиновників та олігархів.

Читайте також: NASAMS посилять захист землі та неба України: Резніков подякував Байдену за підтримку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк