07.07.2022, 13:32

Туреччина відпустила російське судно "Жібек Жоли" з краденим українським зерном

Турция отпустила российское судно "Жибек Жолы"

Турецька митна влада відпустила вантажне судно "Жібек Жоли" під російським прапором, яке перевозило зерно з окупованого українського міста Бердянськ до турецького порту Карасу. МЗС України у зв'язку з цим викликало посла Туреччини в Києві Ягмура Ахмета Гульдере.

У Міністерстві закордонних справ України зазначили, що Туреччина проігнорувала запит української сторони щодо арешту судна з краденим українським зерном. Про це ]]>повідомляється ]]>на сайті відомства, передає Час Пік.

У коментарі МЗС України, оприлюдненому 7 липня, йдеться, що завдяки оперативному втручанню відповідних органів влади України судно Zhibek Zholy не змогло розвантажити крадене зерно і було затримано. Україна направила запит на арешт судна та вантажу.

Водночас, ігноруючи звернення української сторони, ввечері 6 липня судно було відпущене.

"Українська сторона з глибоким розчаруванням сприйняла зазначену інформацію і звертається до турецької сторони з наполегливим проханням провести розслідування зазначеної ситуації і надати вичерпну відповідь на запити відповідних органів влади України, а також усіма засобами запобігти подібними випадкам у майбутньому.

Міністерство закордонних справ та міжнародні партнери України засуджують злочинні дії РФ щодо викрадення та вивезення з української території зернових до іноземних країн", - йдеться в коментарі МЗС України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк