20.07.2022, 09:57

Угорщина не заперечує транзит західної зброї в Україну через свою територію

Фото - Роман Кайман

Заступник міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Левенте Мадяр заявив, що угорці готові пропускати через свою територію всю допомогу, яку надають інші країни Україні, у тому числі й військову.

Угорщина не заперечує проти транзиту зброї в Україну через свою територію. Про це, як ]]>повідомляє]]> Львівська міська рада, Левенте Мадяр заявив під час зустрічі з міським головою Львова Андрієм Садовим 19 липня, передає Час Пік.

"Ми вражені подіями, які тут відбуваються, ми дійсно співчуваємо вам. За останні 200 років ми з росією воювали тричі. Ці війни були не на життя, а на смерть. 

На відміну від багатьох західних партнерів, ми на собі відчули, що це таке протистояння цій величезній східній державі. При цьому, сама Угорщина не постачатиме своєї зброї – це наша стратегічна позиція. Однак треті країни можуть користуватися нашою територією", – сказав Левенте Мадяр.

Також, за словами заступника глави угорського МЗС, Угорщина готова прийняти українських дітей у свої санаторії та табори, запропонувала допомогти у лікуванні цивільних та військових у медустановах та запевнила у готовності надати 1000 стипендій для українців у своїх університетах.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що країна відмовляється допомагати у постачаннях західної зброї в Україну, щоб не наражати на небезпеку російських обстрілів угорців, які проживають на Закарпатті.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк