08.08.2022, 14:48

У Кремлі відповіли Зеленському на ультиматум щодо проведення "референдуму" на півдні України

Песков

Президент України Володимир Зеленський заявив, що якщо РФ на тимчасово захоплених українських територіях проведе фейкові референдуми, Кремль втратить будь-яку можливість переговорів з Києвом. У Кремлі прокоментували заяву українського лідера.

За словами Зеленського, позиція України залишається незмінною – наша держава нічого свого ворогові не віддасть. Він попередив, що якщо Москва все ж таки проведе "референдуми" на окупованих українських територіях, вона втратить можливість переговорів з Києвом і вільним світом, які РФ все ж таки одного разу знадобляться, повідомляє Час Пік.

У Кремлі відреагували на слова Зеленського. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що псевдореферендуми нібито хочуть провести "жителі Херсонської та Запорізької областей". Про це повідомляє пропагандистське агентство "ТАРС".

За словами Пєскова, проведення "референдуму" про приєднання до РФ - це "плани мешканців регіонів".

"Це не ми проводимо референдум. Тут, мабуть, потрібно зрозуміти, до кого пан Зеленський цією заявою звертається – до громадян України згаданих районів чи громадян Росії. Якщо до громадян чи керівництва Росії, то в даному випадку ми – неправильна адреса", – заявив. Пісків.

Він додав, що Зеленському потрібно звернутися до своїх громадян і запитати "чому серед них дуже багато тих, хто не хоче жити у його країні".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк