09.08.2022, 13:39

Подоляк: Воювати ми будемо до останнього росіянина на території України

Марина Началова | Всі новини автора

Переговорний процес з Росією може початися тоді, коли окупанти заберуться з усієї території України, включно з Донбасом та Кримом.

Про це говорив в інтерв'ю ]]>Бі-бі-сі]]> радник голови ОПУ Михайло Подоляк, передає Час Пік.

"Це позиція, про яку президент Зеленський неодноразово вже говорив публічно: Україна пропонує почати переговорний процес в момент, коли ви відійшли з усієї території України, кордони України, в тому числі в Криму, відновлені. Після цього ми говоримо про те, як далі ми існуємо, тому що все одно це країна-сусід з точки зору гарантій безпеки для України. Ну, і безумовно, Росія, напевно, (захоче) гарантій безпеки для себе", - зазначив Подоляк.

Він відкинув варіант розвитку ситуації за "корейським сценарієм", бо, за його словами, в такому разі буде "безкінечна війна", Росія не зупиниться на якихось рубежах.

Подоляк зазначив, що війна закінчиться при президентстві Володимира Зеленського, оскільки під час воєнного стану не можна проводити вибори.

"Виходить, що війна закінчиться перемогою України при менеджеруванні президента Зеленського", - сказав радник.

В ході інтерв'ю прозвучало запитання: "Якщо в якийсь момент постане вибір між збереженням української державності і збереженням українського народу, президент Зеленський зможе взяти на себе відповідальність, підписавши акт про закінчення війни не на умовах України? Чи, як зараз говорять росіяни, "воевать до последнего украинца"?"

На це Подоляк відповів: "Я думаю, воювати ми будемо до останнього росіянина на території України - це перше. Друге - такого вибору точно не буде, повірте. І третє - президент Зеленський абсолютно відповідальна особа, яка буде до кінця ефективно керувати системою оборони України і пробувати мінімізувати будь-які втрати живої сили з нашого боку за рахунок ефективної роботи з нашими партнерами для того, щоб механізувати війну. Тобто щоб було більше зброї і менше людських втрат".

При цьому, на думку Подоляка, не важливо, хто буде правити в Росії - Путін чи хтось інший.

"Нам не важливо, хто буде з того боку. У них вся політична еліта знаходиться в трохи неадекватному пропагандистському стані, і немає різниці, хто з них буде наступником. Але я думаю, що як тільки Росія отримає низку суттєвих тактичних поразок на полі бою, у них почнуться певні конфліктні внутрішньоелітні процеси, які зможуть призвести до іншої конфігурації влади як такої з іншими лідерами - швидше за все, тимчасовими - на чолі Російської Федерації", - заявив Подоляк.

Читайте ще: ЗСУ отримали протирадарні ракети AGM-88 і вже ефективно їх застосовують: подробиці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк