16.08.2022, 12:42

Президент відповів на петицію з вимогою встановити зарплату депутатам на рівні мінімального окладу

Марина Началова | Всі новини автора

Петиція з вимогою встановити рівень зарплатні всім депутатам і міністрам України на рівні мінімального окладу отримала відповідь президента Володимира Зеленського.

Цю ]]>петицію ]]>підписали понад 31 тис. громадян, передає Час Пік.

"Прошу на час военного положення та два роки після нього, встановити зарплатню всім депутатам та міністрам України, на рівні мінімального окладу праці, та спрямувати гроші на потреби населення та армії. Депутати люди не бідні, потерплють. Також слід заборонити начислення премій, надбавок за тяжку працю, скасувати всі пільги. Терпіти повинні всі, а не тільки прості люди!" - йдеться у тексті петиції.

У відповіді президент зазначає, що частиною першою статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» визначено, що щомісячний посадовий оклад народного депутата встановлюється Верховною Радою України. Надбавки до встановленого Верховною Радою посадового окладу народному депутату здійснюються у розмірі, встановленому для членів Кабінету Міністрів України", - зазначається у відповіді президента.

Також повідомляється, що розміри посадових окладів народних депутатів України та порядок здійснення
надбавок визначені Постановою Верховної Ради від 7 грудня 2017 року № 2240-VIII «Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України». Також за Законом України «Про Кабінет Міністрів України» умови оплати
праці членів Кабінету Міністрів України визначаються відповідно до законодавства.

Постановою Кабінету Міністрів України від 20 квітня 2016 року № 304 «Про умови оплати праці посадових осіб, керівників та керівних працівників окремих державних органів, на яких не поширюється дія Закону України «Про
державну службу» визначено коефіцієнти співвідношень посадових окладів членів Кабінету Міністрів України до середньомісячної заробітної плати за видами економічної діяльності за квартал у середньому по економіці за наявними статистичними даними. Водночас 6 квітня 2022 року Кабміном прийнято постанову № 406, якою встановлено, що до окремого рішення Кабміну, але не раніше 1 січня 2024 року, надбавка за інтенсивність праці членам Кабміну не виплачується.

"Ураховуючи зазначене, я звернувся до Прем’єр-міністра України та Голови Верховної Ради України з проханням опрацювати викладені в електронній петиції пропозиції та поінформувати про результати розгляду автора звернення", - заявив Зеленський.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк