19.08.2022, 14:53

Ердоган запропонував Зеленському та Путіну провести зустріч у Туреччині

Марина Началова | Всі новини автора

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Анкара готова зробити свій внесок у припинення російсько-української війни дипломатичним шляхом, і запросив лідерів обох країн на зустріч до Туреччини.

Про це повідомляє інформаційне агентство Анадолу, передає Час Пік.

"Я заявив, що ми і надалі сприятимемо вирішенню війни шляхом дипломатії та переговорів. Так само, як я сказав (президенту Росії Володимиру) Путіну під час мого візиту до Сочі, я нагадав (президенту України Володимиру) Зеленському, що ми можемо провести зустріч між ними", - сказав Ердоган у четвер журналістам на борту президентського літака після одноденної робочої поїздки до України.

Ердоган сказав, що під час зустрічі у Львові із Зеленським та генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем обговорювалися кроки, які можна зробити для експорту українського зерна. Лідер Туреччини закликав міжнародне співтовариство взяти на себе відповідальність за відновлення дипломатичного процесу.

Ердоган висловив занепокоєння ситуацією навколо Запорізької АЕС і зазначив, що Зеленський вимагає вилучити російські міни з цього району.

"Ми обговоримо це питання з Путіним, і ми спеціально проситимемо його про це, щоб Росія зробила свій внесок у цьому відношенні як важливий крок до миру в усьому світі", - заявив Ердоган.

Читайте ще: Зустріч Зеленського з Ердоганом та Гутеррешем у Львові: головні заяви

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк