30.08.2022, 17:36

Рада закликала міжнародні організації визнати терактом масове вбивство українських полонених в Оленівці

Марина Началова | Всі новини автора

Верховна Рада ухвалила звернення до міжнародних організацій щодо засудження масового вбивства окупантами українських військовополонених у колонії в Оленівці.

За прийняття ]]>постанови ]]>проголосували 316 депутатів, передає Час Пік.

Постановою ухвалено звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Союзу, Європейської Ради, Організації з безпеки та співробітництва в Європі, парламентів та урядів держав-членів НАТО, Міжнародного комітету Червоного Хреста, Незалежної міжнародної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» щодо засудження факту масової страти українських військовополонених державою-агресором в Оленівці 29 липня 2022 року.

Рада висловлює своє обурення цинічному вбивству українських військовополонених захисників Маріуполя, що вчинила Російська Федерація. Депутати вимагають від міжнародних організацій відреагувати на злочин Росії, вжити заходів для постійного контролю за умовами утримання українських військовополонених, зробити все можливе для звільнення без усіляких передумов полонених жінок-медиків, серед яких є вагітні і поранені, активізувати зусилля для обміну та повернення в Україну військовополонених захисників Маріуполя.

Народні депутати звертаються до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Союзу, Європейської Ради, Організації з безпеки та співробітництва в Європі, парламентів та урядів держав-членів НАТО з вимогою визнати вбивство українських військовополонених, яке вчинила РФ в Оленівці терористичним актом.

Також депутати вимагають визнати Російську Федерацію державою-спонсором тероризму та посилити тиск на РФ та держави, які співпрацюють з нею та підтримують її терористичний режим.

Раніше радник голови ОПУ Михайло Подоляк повідомив, що росіяни обстрілюють коридори, якими місія МАГАТЕ має дістатися ЗАЕС.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк